29 June 2013

Dont Sad :')

Jangan sedih kalau Allah tak makbulkan doa kita .


Mungkin Dia ada 'suprise' buat kita. 


Jangan sedih .

Allah Maha Mengetahui sedangkan kita tidak :')


25 June 2013

Jerebu ohh jerebu :'(

assalamualaikum :)


sekarang daa hampir beberapa hari daa negara kita Malaysia dilanda jerubu yang sangat2 terok .
sampaikan muar dan ledang diisyhtiharkan darurat ..
but , a few states like a johor , tahap IPU dahh berkurangan . 
kat bandaraya melaka , selangor , kl and the others states masihh lagi tahap berbahaya . .
sekarang ni  , sri manjung IPU daa naik 288 (25 JUN 2013) . means that ayer tawar pun dah makin teruk tahap jerubunya . sri manjung dengan ayer tawar bukan jauh mana pun .. Ya Allah , kami mohon redakan lahh jerubu ini , Ya Allah :'( 
gambar dekat atas tu gambar situasi jerubu dekat taman yaya waktu pagi tadi yaya snap . yes taman yaya tinggal dekat ayer tawar .
selalu nya pagi2 dahh cerah . tapi pagi tadi gelapp je . , malam jgn cakap laa . asap asap penuhh . sekali tengokk mcm seram pulak -_- ,. kita sekarang ni banyak2 kan berdoaa moga jerubu ni redaa . aamin .

p/s : awak awak semuaa , jaga kesihatan dan pakai mask elakk daripada sedut asap jerubu tuu  . banyakkan minum air masak dan kurangkan aktiviti luar . sama sama lah kita berdoa pada yang Maha Esa moga jerubu ni redaa dengan segera . in sha Allah :')