07 January 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

assalamualaikum
-7 January 2013 -


okay . hari ni , dalam yaya demam2 yaya join segmen dari FizGraphic . ( ehe )

yaya ni blogger dari PERAK DARUL RIDZUAN , . 
yaya memang lahir pon dekat perak , dan membesar pon dekat perak .
yaya memang pure loghat perak tu tak laa sangat tapi ada laa slank2 perak tu .
kalau korang nak dengar loghat Perak yang memang pure sesangat area BOTA ,
BOTA memang loghat perak diorang sangat2 pekat ~ 
temapat2 menarik , especially Pangkor tambun , bukit larut . dan lain2 lah . 
pangkor tu tempat kelahiran ayah yaya , mak yaya pon orang perak  tapi
tok nenek belah ayah yaya asal KEDAH , kalau korang nak taw ayah yaya memang tak ade 
loghat perak , ayah more to loghat kedah :) hehe

ni serba sikt cara orang Perak cakap : ayor (air) , bior (biar) , awok ( saya ) , teman (saya ), engko ( kau )
ahter , kalau kome nak belajor lagi loghat perok , moh belajor kat website ni "MOH BELAJO LOGHAT PERAK" , ahter kawin je dengan oghang perok . kan senang , belajo loghat perok . 
( haha , sudah2 )

kalau nak diikutkan , memang panjang lebar yaya nak story . hehe . btw
mana2 org perak ke kedah ke , tglkan comment korang kat entry yaya .
kita kenal eratkan silaturahim antara BLOGGER2 .
wassalam ^^

yaya tag dekat : kak yien