08 March 2012

SMK Ambrose STPM terbaik 2011


assalamualaikum :)



 
tahniah untuk smk ambrose ayer tawar, Perak . nak taw sebab apa .
sekolah aku ni ... (ceh skolaa kau lhaa sangat ) hehe . skola yang aku belajar skarang ni lahh ye . seorang pelajar dapat 5A ( MALARVILI SUBRAMANIAM ,6A3 2011) 
dan 4A ada beberapa org , tak ingat n so on ..

telah mencatat sejarah PELAJAR STPM TERBAIK DI NEGERI PERAK . dan BERADA DALAM SENARAI PELAJAR TERBAIK SELURUH MALAYSIA ..
Tahniah tahniah . heee . bangga lhaa kan sebagai pelajar smka ni .. kalau boleh aku pon nak dapat spm best result jugak tahun ni . insyaallah . (rajin rajin belajo )
kalau korang nak taw . malam ni ada astro awani kot temu ramah pelajar terbaik sekola aku ni. 
sebab cikgu aku siap buat pengumumang lagi uhh pasal ni .
one again . congrate :)

so . smk ambrose terus maju ^^ yeah 

wassalam .

03 March 2012

berketiak ular ? ?


assalamualaikum :)

rasa rasa ular ada ketiak ? ( heh . annoying lhaa ular ada ketiak ) hehe
first time aku tengok dua patah perkataan ni . nak je aku belek belek ular tu ada ketiak ke ? hehe
al kisahnya . aku baca buku karangan , n then garis lhaa peribahasa n 
ungkapan menarik dalam karangan tuu .
tut tut tut jumpa berketiak ular ! ( seriuouss lieee aku gelak dan tak leh fokus baca )
hahaha . kebetulan pulak hari ni skolah , aku cepat cepat tanya cikgu bm aku a.k.a CIKGU LAU .
cikgu kata tuu PERIBAHASA LAMA yang diguna dalam karangan .
so , cikgu pon cari meaning dia tapi tak jumpa .. aku lagi laa tak jumpa means die ape .
so , before aku angkat kaki angkat beg balik uma . cikgu kasi taw maksud die . 
maksud nya " PERCAKAPAN YANG PANJANG LEBAR " 
akhirnya . terjawab tanda soal dalan otak aku .
lepas ni kalau ada membe kome yang non stop pot pet lebar-2 . cakap kat die " ketiak ular" hehe 

hee . wasalamm :)